Recept na pizzu
Tady je jeden z nejlepších receptů na pizzu, který si můžete vyzkoušet doma.
Recept na nejlepší pizzu:
Suroviny:
- 450g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička suchého droždí
- 250ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalkového lístku
- Sůl a pepř podle chuti
- 250g mozzarelly, nastrouhané
- 50g plátků šunky
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a suché droždí. Přidejte teplou vodu a olivový olej a hněťte těsto, dokud se nevytvoří hladká a elastická koule. Dejte ji do misky, zakryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu asi hodiny, dokud se zdvojnásobí objem.
- Rozpalte troubu na 220 stupňů Celsia a připravte si plech na pečení. Vyválejte těsto na plech a přidávejte náplň: Rozložte na těsto nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidejte loupaná rajčata a rozetřete je po těstě. Posypejte sušeným oreganem a bazalkovým lístkem a osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte na náplň nastrouhanou mozzarellu a plátky šunky.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 12-15 minut, nebo dokud není těsto křupavé a zlatohnědé a sýr se rozplyne.
- Hotovou pizzu ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte ihned.
Tento recept na pizzu je skvělý pro všechny, kteří milují klasickou pizzu s rajčatovým základem a sýrem. Ale nebojte se experimentovat s různými náplněmi, aby jste si připravili pizzu, která bude pro Vás tou nejlepší!
Pizzové těsto je základní složkou, ze které se vyrábí pizza. Těsto se obvykle skládá z mouky, droždí, soli, cukru a vody, které se smíchají a hnětou do hladkého těsta. Při kvašení droždí produkuje oxid uhličitý, který dělá těsto měkké a pružné. Pizzové těsto se poté nechá odpočinout a nakonec se rozválí do tvaru pizzy, na kterou se aplikuje oblíbená náplň a poté se peče v troubě, dokud není těsto zlatohnědé a náplň nespálená. Správně připravené pizzové těsto by mělo být křupavé na vnější straně, ale měkké a vláčné uvnitř, aby bylo výsledné jídlo chutné a příjemné na žvýkání.
Moc dobré vyzkoušel jsem!
[…] Článek o jedovatých hadech […]
[…] Článek o hadech […]