Recept na klasické těsto na domácí chleba
Suroviny:
- 500g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžíce suchého droždí
- 300 ml teplé vody
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Smíchejte mouku a sůl v míse.
- Do malé mísy smíchejte suché droždí, vodu, med a olivový olej.
- Nalijte směs s droždím do mísy s moukou a začněte hnětat těsto. Hněťte asi 10 minut, dokud těsto nezíská konzistenci a elasticitu.
- Nechte těsto vykynout v teple (například na topení) asi hodinu, dokud nedosáhne dvojnásobné velikosti.
- Těsto opatrně vyklopte z mísy na plech na pečení.
- Rozehřejte troubu na 220°C.
- Před pečením rozřízněte těsto nožem a nechte ho v troubě péct asi 30 minut.
- Chleba je hotový, až z něj vytékající míza bude zlatavě hnědá.
- Nechte chléb vychladnout, než ho nakrájíte.
Těsto na domácí chleba může být také obohaceno o další ingredience, jako jsou například semínka, oříšky nebo sušené ovoce. Můžete si s ním také hrát a zkoušet různé recepty. Hodně štěstí!
Moc dobré vyzkoušel jsem!
[…] Článek o jedovatých hadech […]
[…] Článek o hadech […]