Brýle proti stárnutí

V roce 2085 vynalezli vědci novou technologii, která měla revoluční dopad na celou společnost. Jednalo se o speciální brýle, které dokázaly omladit lidi a vrátit jim tak mladistvý vzhled.

Vynález vzbudil velkou pozornost a lidé se začali na tyto brýle hrnout. Byla to taková malá revoluce, která změnila pohled na stárnutí. Lidé si nechtěli nechat ujít možnost vypadat o deset, dvacet let mladší a tak brýle nakupovali jako šílení.

Náklady na brýle však byly velmi vysoké, a tak si je nemohli dovolit všichni. Ty, kteří si je nemohli dovolit, se stali v očích ostatních společnosti téměř jako zbyteční jedinci, kteří nestojí za nic.

Jeden muž jménem Jack byl jedním z těch, kteří si na brýle nemohli vydělat. Byl to padesátiletý muž, který se již smířil s tím, že stárnutí je přirozený proces a že by na tom neměl nic měnit.

Jednoho dne se Jack rozhodl, že se vydá na výlet do hor. Chtěl si užít přírodu a užít si poslední chvíle sám se sebou. Když dorazil na vrchol hory, našel starého muže, který tam seděl a díval se na něj.

Muž se Jackovi představil jako Leonard a začal s ním hovořit o brýlích, které dokáží omladit. Jack byl překvapen, že někdo v jeho věku stále sní o vzhledu mládí. Leonard však řekl, že je to pro něj důležité, protože se chce vrátit do svého těla z doby, kdy byl šťastný.

Jack se s Leonardem rozloučil a vrátil se domů. Tam si uvědomil, že přestože nevlastní brýle, je šťastný tím, co má. Má rodinu, přátele a vlastní si svůj život. S brýlemi by možná vypadal mladší, ale byl by to stále stejný Jack. A to byl pro něj důležitější než jakýkoliv vzhled.