Africké dobrodružství

Prodírali jsme se hustou džunglí. Nad našimi hlavami se ozvaly zvláštní zvuky, byla to opice v korunách stromů. Než jsem ji ale stačil vyfotit, byla zase jinde. Létala vzduchem z větve na větev jakoby nic. Když se zastavila, měl jsem pocit, že mi chce něco sdělit. Pak se zašklebila a zmizela. V tom jsem si uvědomil, že jsem tam sám. Stáhlo se mi hrdlo, zoufale jsem se rozhlížel kolem sebe, ale po naší skupině ani památky. Byl jsem tam jen já, můj foťák a prales.

Nevěděl jsem jakým směrem jít ani kde zhruba jsem. Velitel výpravy měl na starost mapu a směr kterým jdeme, nevěnoval jsem tomu sebemenší pozornost jen jsem následoval skupinu fotil a fotil. Ha můžu se podívat na fotky a najít podle nich cestu zpátky….  Podle foťáku bylo 10 hodin mám tedy dost času najít svou skupinu.

Ale ta džungle kolem vypadá všude stejně víc jak hodinu již bloudím v kruhu, bojím se vzdálit od místa kde jsem naposled viděl tu opici. Ulomil jsem tam větev tak to místo vždycky poznám. Třeba mi chtěla říct kam šla má skupina? Půjdu směrem, kam zmizela je tam, ale prudký svah vede dolů do rokle. Snad tam bude řeka/potok podél ní bych mohl někam dojít a aspoň budu mít co pít. Došel jsem na dno rokle a teče tu potok slunce už mám přímo nad hlavou je poledne. Zdálo se mi, že ve stromech vidím opice. Půjdu blíž tím směrem je to po proudu. Neustále fotím naštěstí baterie jsou plně nabité a vydrží dlouho. Začínám se bát ta voda asi přitahuje větší zvířata v dálce ve stínu jako bych zahlídl nějakou šelmu. Měl bych si najít nějaký úkryt, kdybych v pralese musel strávit noc. Postavil jsem mohylu z kamenů, kdyby mě hledali a z klacků udělal šipku směrem kam jdu. Zase se objevila ta opice myslím, že to byla ona šklebila se stejně. Zmizela v takovém podivném houští jako by ta vegetace tady do té džungle vůbec nepatřila jdu to prozkoumat. Co jsem uviděl mi vyrazilo dech asi mi nestačí paměť na fotky! Je tu spousta opic a nějaký chrám u vchodu je obří kamenná opice. Musím to prozkoumat!

Dobrou chuť!

Dva dny od ztracení fotografa našel velitel výpravy špinavý foťák, celý od krve, uprostřed džungle na místě, kde naposledy viděli fotografa. Co se přesně stalo se neví z fotografií je však jasné, že je po smrti poslední fotografie byly jen pro silné povahy do krve rozdrásaný fotograf a na poslední se šklebí opice… Místo, kde přišel o život ani chrám opic z fotek se nikdy nepodařilo najít.