Harry a Meghan – od slávy k rozchodu s královskou rodinou

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle byli dříve považováni za jednu z nejvýznamnějších částí britské královské rodiny. Nicméně, po jejich odchodu z královského paláce v roce 2020, se stali globálními celebritami a kontroverzními postavami.

Harry a Meghan se setkali v roce 2016 a o dva roky později měli svatbu, kterou sledovalo více než 29 milionů lidí po celém světě. Meghan, dříve herečka a aktivistka, se stala jednou z nejmladších členek královské rodiny. Nicméně, v roce 2020 oznámili, že opouští královskou rodinu a stěhují se do Severní Ameriky.

Jejich rozhodnutí bylo předmětem velkého mediálního zájmu. Mnozí se ptali, proč by tak populární členové královské rodiny chtěli odejít a co tím znamená pro budoucnost monarchie. Harry a Meghan uvedli, že chtějí být finančně nezávislí a více zapojeni do charitativní činnosti.

Od té doby Harry a Meghan pokračovali ve své práci jako celebritní aktivisté, podporující témata jako rasová spravedlnost a duševní zdraví. Také založili společnost Archewell, která má za cíl podporovat dobročinné projekty.

Jejich život v Americe byl v poslední době předmětem dalších kontroverzí, zejména po rozhovoru s Oprah Winfrey v březnu 2021, kdy Meghan otevřeně hovořila o svých zápasech s mentálním zdravím a rasismu, kterému byla vystavena během svého pobytu v královské rodině.

Harry a Meghan se stali symboly moderní královské rodiny a inspirací pro mnoho lidí po celém světě. Nicméně, jejich odchod z královské rodiny a kritika ze strany některých britských médií ukazuje, že tento nový začátek nebyl bez komplikací.

Budoucnost Harryho a Meghan zůstává nejistá, ale je jisté, že se budou nadále angažovat v charitativní činnosti a podpoře významných témat.