Recepty z kuřecího masa podle AI

  1. Kuřecí kari:
  • 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na drobné kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • rýže

Postup: V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek. Přidejte kuřecí maso, kari koření, kurkumu a zázvor a smažte asi 5 minut, dokud kuřecí maso není propečené. Přidejte kokosové mléko, sůl a pepř podle chuti a vařte asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí. Podávejte s rýží.

  1. Kuřecí teriyaki:
  • 500 g kuřecích prsou nakrájených na plátky
  • 1/2 hrnku sojové omáčky
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku nakrájené na drobné kousky
  • rýže

Postup: V míse smíchejte sojovou omáčku, vodu, hnědý cukr a med. Rozehřejte pánvičku s olivovým olejem a osmažte na ní česnek. Přidejte kuřecí maso a smažte asi 5 minut, dokud nezezlátne. Přidejte směs sojové omáčky a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí. Podávejte s rýží.

  1. Kuřecí salát:
  • 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce džemu z malin
  • 1 jablko nakrájené na malé kousky
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku nasekaných sušených švestek
  • sůl a pepř podle chuti
    • 2 lžíce čerstvého citronového džusu
    • 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
    • salátové listy

    Postup: V hrnci si uvařte kuřecí maso, dokud není propečené. Nechte ho vychladnout a nakrájejte na malé kousky. V míse smíchejte jogurt, majonézu, džem z malin, citronový džus, sůl a pepř. Přidejte kuřecí maso, jablko, vlašské ořechy, sušené švestky a koriandr nebo petrželku a důkladně promíchejte. Podávejte s salátovými listy. Tento salát je skvělý jako chladný pokrm na letní večery.