Recepty z kuřecího masa podle AI
- Kuřecí kari:
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na drobné kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- rýže
Postup: V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek. Přidejte kuřecí maso, kari koření, kurkumu a zázvor a smažte asi 5 minut, dokud kuřecí maso není propečené. Přidejte kokosové mléko, sůl a pepř podle chuti a vařte asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí. Podávejte s rýží.
- Kuřecí teriyaki:
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na plátky
- 1/2 hrnku sojové omáčky
- 1/2 hrnku vody
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku nakrájené na drobné kousky
- rýže
Postup: V míse smíchejte sojovou omáčku, vodu, hnědý cukr a med. Rozehřejte pánvičku s olivovým olejem a osmažte na ní česnek. Přidejte kuřecí maso a smažte asi 5 minut, dokud nezezlátne. Přidejte směs sojové omáčky a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí. Podávejte s rýží.
- Kuřecí salát:
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 1/2 hrnku řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce džemu z malin
- 1 jablko nakrájené na malé kousky
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 hrnku nasekaných sušených švestek
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce čerstvého citronového džusu
- 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
- salátové listy
Postup: V hrnci si uvařte kuřecí maso, dokud není propečené. Nechte ho vychladnout a nakrájejte na malé kousky. V míse smíchejte jogurt, majonézu, džem z malin, citronový džus, sůl a pepř. Přidejte kuřecí maso, jablko, vlašské ořechy, sušené švestky a koriandr nebo petrželku a důkladně promíchejte. Podávejte s salátovými listy. Tento salát je skvělý jako chladný pokrm na letní večery.
Moc dobré vyzkoušel jsem!
[…] Článek o jedovatých hadech […]
[…] Článek o hadech […]