Proč je v názvu čokolády Ritter Sport slovo sport?

Název Ritter Sport je spojen se jménem zakladatele firmy, Alfreda Rittera, který založil firmu v roce 1912 v německém městě Stuttgart. Jeho cílem bylo vytvořit čokoládu, kterou by bylo snadné přenášet a jíst kdykoliv a kdekoli, třeba i při sportování.

V roce 1932 přišel Alfred Ritter s inovativním konceptem: čokoládu ve tvaru čtverce, která se dala snadno uložit do kapsy a vydržela i při náročných podmínkách. Tento nový tvar čokolády se stal symbolem značky Ritter Sport a společně s kvalitními ingrediencemi a precizní výrobou, se Ritter Sport stala populární značkou nejen v Německu, ale po celém světě.

Takže název Ritter Sport má přímý vztah k historii vývoje této čokolády a jejímu praktickému tvaru, který umožňuje snadnou manipulaci a konzumaci kdekoli a kdykoli.

Navíc, společnost Ritter Sport si dlouhodobě udržuje sportovní témata ve svých reklamách a sponzoruje několik sportovních akcí, což může také přispět k tomu, proč se slovo „Sport“ nachází v názvu jejich produktu.

V každém případě se zdá, že název Ritter Sport se stal velmi populární a známý po celém světě, i když už ne každý si spojuje slovo „Sport“ s jeho původním významem.